Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Internetu jau galima steigti nevyriausybines organizacijas

2011 m. rugpjūčio 17 d.

Nuo šiandienos internetu galima įsteigti ir užregistruoti populiariausios teisinės formos nevyriausybinę organizaciją - asociaciją.  

Nuo šiol steigėjai visus asociacijos registravimo veiksmus atliks internetu Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/, o steigimo dokumentus pasirašys elektroniniu parašu. Taip visuomenininkai išvengs papildomų sąnaudų, kurias iki šiol tekdavo patirti asmeniškai lankantis Registrų centre bei notaro biure. Skaičiuojama, kad įsteigti ir įregistruoti asociaciją internetu truks nuo vienos iki trijų parų vietoje iki šiol buvusių septynių - keturiolikos dienų.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje įregistruotos 15038 asociacijos, kiekvienais metais šalyje įsteigiama vidutiniškai 750 naujų šios teisinės formos nevyriausybinių organizacijų.

Perkėlęs į internetą asociacijų steigimą, Registrų centras imasi viešųjų įstaigų, kurių steigimą internetu tikimasi pasiūlyti jau spalį. Į elektroninę erdvę taip pat jau perkeltos individualių įmonių ir uždarųjų akcinių bendrovių steigimo ir registravimo procedūros.

Primename, kad norintieji internetu įsteigti įmonę, nevyriausybinę organizaciją ar suteikti leidimą savo valdomose patalpose įsikurti steigiamo juridinio asmens buveinei turi įsigyti Registrų centro platinamą arba asmens tapatybės kortelėje išduodamą kvalifikuotą elektroninį sertifikatą (el. parašą).