Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centro valdybą papildė nepriklausomas narys A. Byčkovas

2019 m. gegužės 21 d.

Svarbiausius šalies registrus ir informacines sistemas tvarkantis Registrų centras stiprina valdybos sudėtį. Nuo šios savaitės prie įmonės valdybos prisijungė ilgametę patirtį IT ir telekomunikacijų srityje įgijęs Andrius Byčkovas.

Susisiekimo ministro įsakymu į Registrų centro valdybą paskirtas A. Byčkovas bus jau trečiasis nepriklausomas valdybos narys.

"Džiaugiuosi prisijungęs prie didžiausios valstybės valdomos IT įmonės. Tikiuosi, kad savo žiniomis ir patirtimi galėsiu prisidėti prie naudos valstybei ir visuomenei kūrimo. Vienas pagrindinių veiklos iššūkių įmonei yra nukreipti savo turimus išteklius ir kompetencijas į šiuolaikiškų ir visiems prieinamų paslaugų teikimą", - sako A. Byčkovas.

Šiuo metu A. Byčkovas vadovauja bendrovės "Cognizant Technology Solutions" IT departamentui. Prieš tai jis yra dirbęs Technologijų padalinio vadovu telekomunikacijų bendrovėje "Omnitel", vėliau "Telia Lietuva".

Vilniaus universitete verslo vadybos ir administravimo magistro išsilavinimą turintis A. Byčkovas savo karjerą pradėjo IT bendrovėje "Baltic Amadeus", vėliau keletą metų vadovavo SEB banko IT padaliniui.

Prisijungus A. Byčkovui, Registrų centro valdyboje 3 iš 5 narių bus nepriklausomi. Vyriausybės patvirtinti teisės aktai numato, kad valstybės valdomų įmonių valdybose ne mažiau kaip pusę visų valdybos narių būtų nepriklausomi. Registrų centro valdyboje šiuo metu nepriklausomais nariais dirba valdybos pirmininkas Egidijus Vaišvilas ir Ina Bielskė. Valdyboje  taip pat yra įmonės darbuotojų atstovė Ingrida Miknevičienė ir Susisiekimo ministerijos vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius.

Registrų centras valdo valstybinės reikšmės informacines sistemas ir pagrindinius registrus, aptarnauja klientus 53 Lietuvos savivaldybėse, siekia prisidėti prie verslo aplinkos gerinimo ir skatina atsakingą elektroninių paslaugų plėtrą. Šiuo metu įmonė diegia tarptautinius standartus, gerąsias valdymo praktikas ir siekia lyderystės tarptautinėje erdvėje.




Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai

Mindaugas Samkus

Tel. (8 5) 268 8366

Mob. (8 605) 69 286

El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt