Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centras dalijosi turto vertinimo patirtimi su kolegomis iš Graikijos

2019 m. gegužės 17 d.

Šią savaitę, gegužės 15-16dienomis, Registrų centre lankėsi delegacija iš Graikijos. Įmonės specialistai su užsienio kolegomis dalijosi vertinga patirtimi apie turto vertinimą, technologijų teikiamą pagalbą atliekant turto vertinimą, kitas elektronines paslaugas.

Vizito metu buvo susipažinta su Graikijos kolegų taikoma praktika, jų šalyje esančiu teisiniu reguliavimu, institucine sąranga ir kylančiais iššūkiais. Tuo metu Registrų centro specialistai dalijosi savo patirtimi ir pasiekimais, pristatė Lietuvoje egzistuojančią masinio žemės ir kito nekilnojamojo turto vertinimo sistemą, įmonės tvarkomą Nekilnojamojo turto kadastrą ir registrą, bei jo teikiamas galimybes, plėtros perspektyvas. Taip pat buvo aptartos technologinės priemonės, leidžiančios tiksliau ir objektyviau įvertinti šalyje esančius statinius ir žemės sklypus.

Vizitą užbaigė abiejų šalių atstovų diskusija, kurioje buvo aptarti technologiniai turto vertinimo iššūkiai, tarptautiniu mastu taikomi masinio NT vertinimo modeliai, jų pateikimas valstybės ir visuomenės reikmėms.

Tikimasi, kad šis vizitas taps pagrindu tolesniam abiejų šalių nekilnojamojo turto vertinimo ir registravimo specialistų bendradarbiavimui.

Lietuvos nekilnojamojo turto vertinimo sistema ne kartą yra sulaukusi tarptautinio pripažinimo kaip viena geriausių pasaulyje, mažiausiais kaštais ir tiksliai nustatanti vidutinę rinkos vertę. Už žemės masinio vertinimo modelio sukūrimą 2003 m. Registrų centras pelnė Tarptautinės turto vertintojų organizacijos (IAAO) apdovanojimą. 2007 m. už sukurtą nekilnojamojo turto masinio vertinimo sistemą prestižiniu apdovanojimu "Excellence in Valuation" Registrų centrą apdovanojo tarptautinis Pajamų reitingavimo ir vertinimo institutas (IRRV). 2017 m. pavasarį Vašingtone (JAV) vykusioje metinėje Pasaulio Banko Žemės ir kovos su skurdu konferencijoje Lietuvos masinio vertinimo sistema buvo paminėta tarp 4 geriausių pasaulyje.

Registrų centro specialistai teikia informaciją apie nekilnojamojo turto registravimo ir verslo pradžios sritis, kurios pagrindu Pasaulio banko ekspertai įvertina Lietuvos poziciją pasaulio mastu.  Pasaulio banko tyrimo "Doing Business 2019" vertinimu dėl Registrų centro įgyvendintų sprendimų Lietuva turto registravimo kategorijoje užima 3-iąją vietą pasaulyje ir 1-ąją vietą Europoje.