Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Naujovės juridinių asmenų paieškoje - informacija apie sankcijas ir paieška pagal buveinės adresą

2023 m. kovo 2 d.

 

Nuo šiol visuomenė gali lengviau gauti informaciją apie tai, kokiems šalyje registruotiems juridiniams asmenims yra taikomos tarptautinės sankcijos, taip pat galės lengviau sužinoti, kokios įmonės ar organizacijos yra įregistruotos konkrečiu adresu.

Šią savaitę pagrindinių nacionalinių duomenų tvarkytojas Registrų centras patobulino viešą juridinių asmenų paiešką. Nuo šiol visi norintys neatlygintinoje Juridinių asmenų registro (JAR) viešoje paieškoje gali matyti informaciją apie tai, ar juridiniam asmeniui yra taikomos tarptautinės sankcijos. Be to, vieša ir neatlygintina JAR paieška nuo šiol gali būti atlikta ne tik pagal juridinio asmens pavadinimą ar juridinio asmens kodą, tačiau taip pat ir pagal buveinės adresą.

"Visuomet siekiame įsiklausyti į savo klientų ir visuomenės poreikius. Vieša ir nemokama juridinių asmenų paieška yra patogus, greitas ir patikimas informacijos apie įmones ar organizacijas įrankis. Visi norintys čia gali lengvai ir greitai sužinoti, ar juridinis asmuo yra įregistruotas, ar ir kokius duomenis apie save yra pateikęs, koks yra jo buveinės adresas. Nuo šiol čia taip pat bus skelbiama informacija apie tai, ar juridiniam asmeniui yra taikomos tarptautinės sankcijos. Tikime, kad tai prisidės prie skaidrumo didinimo ir tarptautinių sankcijų įgyvendinimo", - kalba Registrų centro Asmenų IS departamento vadovas Saulius Grudzinskas.

Juridinių asmenų registro paieškoje pagal pavadinimą ar juridinio asmens kodą suradus dominantį juridinį asmenį, kuriam taikomos tarptautinės sankcijos, šalia bus atvaizduojama ikonėlę "!", kurią paspaudus bus parodytas platesnis paaiškinimas apie pritaikytas tarptautines sankcijas.

Juridinių asmenų registro viešoje paieškoje iki šiol buvo galima atlikti paiešką pagal juridinio asmens kodą ar pavadinimą, ieškoti istorinių juridinių asmenų pavadinimų, taip pat atlikti rezervuotų pavadinimų paiešką. Nuo šiol paieškos galimybės praplečiamos įtraukiant galimybę atlikti paiešką pagal adresą. Tokiu būdu paieškos rezultate bus rodomi visi juridiniai asmenys, kurių buveinės adresas bus paieškos laukeliuose įvestas adresas.

"Neretai sulaukiame klientų užklausų ir prašymų pateikti informaciją apie vienoje ar kitoje vietoje įregistruotus juridinius asmenis. Iki šiol viešai ir neatlygintinai tokia galimybė egzistavo REGIA žemėlapyje, o nuo šiol konkrečiu adresu įregistruotas įmones ir organizacijas bus galima sužinoti ir atlikus viešą ir nemokamą paiešką Juridinių asmenų registre", - kalba S. Grudzinskas.

Registrų centras jau 25 metus tvarko pagrindinius nacionalinius registrus ir informacines sistemas, kuriose kaupiami pagrindiniai duomenys apie šalies gyventojus, verslą ir nekilnojamąjį turtą. Juridinių asmenų registre šiuo metu yra įregistruota apie 250 tūkst. juridinių asmenų.

 


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt