Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Už Registrų centro IT vizijos įgyvendinimą bus atsakingas A. Raguotis

2021 m. gruodžio 1 d.

Nepertraukiamas informacinių technologijų (IT) pagalba teikiamų paslaugų veikimas, nacionalinės svarbos registrų ir informacinių sistemų veiklos efektyvumo užtikrinimas ir kibernetinės saugos didinimas yra tris kertiniai tikslai Registrų centro IT strategijoje keliami tikslai. Nuo šiol už šių tikslų įgyvendinimą bus atsakingas naujasis Registrų centro IT centro vadovas Antanas Raguotis.

Registrų centro IT centro direktoriumi A. Raguotis paskirtas praėjusią savaitę, iki tol jis šias pareigas kurį laiką ėjo laikinai.

"Registrų centro veikla daugiausiai grindžiama informacinių technologijų taikymu, todėl labai svarbu, kad pasirinkti IT sprendimai leistų mažinti paslaugų teikimo sutrikimo riziką, užtikrintų sistemų veikimo bei paslaugų teikimo prieinamumą. Be to, nereikia pamiršti kibernetinio saugumo, kuris skaitmenizacijos amžiuje yra itin aktualus. Tikiu, kad įgyvendindami užsibrėžtus tikslus Registrų centre galėsime užtikrinti, kad sukurti IT sprendimai atitiktų valstybės lūkesčius ir gyventojų poreikius", - sako A. Raguotis.

Anot jo, vienas iš artimiausios ateities prioritetinių darbų - tinkamai išvystytas įmonės duomenų centras, paremtas dviejų dubliuotų ir geografiškai vienas nuo kito nutolusių duomenų centrų architektūra.

"IT infrastruktūra turi būti nuolat prižiūrima ir tobulinama. Dalis įmonės tvarkomų sistemų ar registrų buvo kurti prieš keliolika metų ir šiandien jau ne visuomet atitinka vartotojų lūkesčius, todėl kai kuriais atvejais būtų tikslinga peržiūrėti ir toliau plėtoti sistemos architektūrą. Užsibrėžtų tikslų įgyvendinimui būtina kompetentinga komanda, todėl itin didelis dėmesys bus skiriamas stiprių savo srities specialistų pritraukimui ir jų išlaikymui", - kalba Registrų centro IT centro vadovas A. Raguotis.

Jau daugiau kaip metus Registrų centre dirbantis informatikos mokslų daktaro išsilavinimą turintis A. Raguotis anksčiau užėmė vadovaujančias pareigas banke "Luminor", bendrovėje "Mokilizingas".

Registrų centras tvarko pagrindinius valstybės informacinius išteklius - valstybės registrus ir informacines sistemas. Šiuo metu Registrų centras prižiūri 11 valstybinės reikšmės registrų ir apie 20 informacinių sistemų bei nuolatos teikia pasiūlymus jų valdytojams dėl registrų ir sistemų atnaujinimo, taip pat pagal poreikį diegia valdytojų patvirtintus registrų ir sistemų modernizavimo sprendimus.

Šiuo metu įmonėje dirba apie 1,5 tūkst. darbuotojų, iš kurių IT ir paslaugų vystymo srityje - apie 200.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt