Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

E. varžytynių ir aukcionų ketvirtis: 12 mln. eurų vertės ligoninė, gaisrinė, kalvė ir kaimiškos muzikos klubas

2021 m. spalio 30 d.

Trečiąjį šių metų ketvirtį buvo paskelbta ir įvyko mažiau elektroninių aukcionų ir varžytynių nei prieš metus, tačiau juose įsigytų nekilnojamojo turto (NT) objektų ir kitų laimikių pavydėtų bet kas. Pastarasis ketvirtis Registrų centro administruojamame e. varžytynių ir aukcionų portale pasižymėjo tiek įspūdingų sumų pirkiniais, tiek unikaliais objektais.

Per trečiąjį šių metų ketvirtį e. varžytynių ir aukcionų portale paskelbta beveik 3 tūkst. varžytynių ir aukcionų, iš jų įvyko 450, arba trečdaliu mažiau nei praėjusių metų liepą-rugsėjį, kai įvyko 680 varžytynių ir aukcionų. Jų metu realizuota turto už daugiau kaip 33,7 mln. eurų, arba beveik perpus mažiau nei prieš metus.

Antstolių skelbtose varžytynėse trečiąjį ketvirtį parduota turto už 7 mln. eurų, nemokumo administratorių varžytynėse - už 0,6 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose - už 2,4 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose - už 0,7 mln. eurų. Trečiąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už daugiau kaip 23 mln. eurų.

Tarp laimikių - ligoninė už 12 mln. eurų, gaisrinė ir kaimiškos muzikos klubas

Brangiausiu trečiąjį ketvirtį parduotu objektu tapo Turto banko aukcione už 12,1 mln. eurų parduoti buvę infekcinės ligoninės pastatai sostinės Žvėryno mikrorajone. Įdomu tai, kad šiame didelio susidomėjimo sulaukusiame aukcione laimėtojo pasiūlyta kaina daugiau kaip dukart viršijo nustatytą pradinę objektų kainą (5,2 mln. eurų).

Turto banko organizuotuose aukcionuose pastarąjį ketvirtį buvo galima rasti ir daugiau įdomių objektų. Pavyzdžiui už 30 tūkst. buvo parduota Kupiškyje esanti gaisrinė, pirkėją atrado Pasvalio rajone esanti kalvė. Uostamiestyje pavyko realizuoti žvejybinį laivą "Darius" - už jį pirkėjas sutiko sumokėti 60 tūkst. eurų.

Šiaulių miesto savivaldybė organizuotame aukcione už daugiau kaip 180 tūkst. eurų rado pirkėją kaimiškos muzikos klubui, esančiam Aušros alėjoje, Šiauliuose. Vidaus vandens kelių direkcija Registrų centro administruojamame e. aukcionų portale už daugiau kaip 125 tūkst. eurų realizavo 40 tūkst. kubinių metrų upės sąnašų (sąnašinio grunto), iškastų vykdant valymo darbus laivybos reikmėms.

Varžytynių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 21,5 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 700 mln. eurų. 

E. varžytynių ir aukcionų informacinė sistema leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytynėse ir valstybės bei savivaldybių turto pardavimo elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytynėse bei aukcionuose patirdami mažiausias sąnaudas.

 


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt