Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Mažėja daugelio Juridinių asmenų registro paslaugų įkainiai

2021 m. liepos 21 d.

Jau netrukus už populiariausias Registrų centro tvarkomo Juridinių asmenų registro paslaugas klientai mokės mažiau. Vyriausybės priimtu sprendimu vidutiniškai 2 proc. mažėja daugelio populiariausių paslaugų, pavyzdžiui, naujų įmonių registravimo ar duomenų teikimo, įkainiai.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos parengtam nutarimo projektui dėl atlyginimo už Registrų centro teikiamas paslaugas pakeitimui, kuriuo numatomi mažesni daugelio Juridinių asmenų registro paslaugų įkainiai. Nauji paslaugų atlyginimo dydžiai įsigalios nuo liepos 30 dienos.

Iš viso mažėja apie 50 Juridinių asmenų registro paslaugų įkainiai, paslaugos atpinga vidutiniškai 2 procentais.

Tarp atpingančių paslaugų yra tokios populiarios duomenų teikimo paslaugos kaip Juridinio asmens finansinės ataskaitos iš Juridinių asmenų registro duomenų bazės teikimas elektronine forma, Juridinių asmenų registro išplėstinis išrašas taip pat elektronine forma ar juridinio asmens dokumento, saugomame elektroniniame archyve, kopija.

Mažėja ir duomenų ar informacijos pakeitimų įregistravimas, Juridinių asmenų registro elektroninio sertifikuoto išrašo teikimas, ar vadinamosios jungtinės pažymos, reikalingos dalyvaujant viešuosiuose pirkimuose, išdavimas.

Nuo šiol taip pat pigiau kainuos įsteigti populiariausių teisinių formų juridinius asmenis: mažąsias bendrijas, uždarąsias akcines bendroves ir kt. Taip pat mažiau kainuos ir pranešimų paskelbimas elektroniniame leidinyje, juridinio asmens pakeisto steigimo dokumento įregistravimas, pavyzdžiui, keičiant juridinio asmens pavadinimą ar įstatinį kapitalą.

Trečias įkainių mažėjimas per nepilnus metus

Priėmus šį Vyriausybės nutarimą, tai jau bus trečias kartas per nepilnus metus, kai mažėja Registrų centro teikiamų paslaugų įkainiai.

Nuo praėjusių metų spalio galioja atnaujinta Registrų centro paslaugų kainodara. Pasitelkus nepriklausomus išorės ekspertus buvo peržiūrėta daugiau nei dešimtmetį nekeista įmonės paslaugų kainodara ir sukurtas atlygio dydžių apskaičiavimo modelis, pagal kurį kiekvienos paslaugos kaina atitinka jai suteikti patiriamas faktines sąnaudas.

Dėl šios priežasties populiariausių paslaugų (teikiamų didžiausiu kiekiu), pavyzdžiui, sisteminio duomenų teikimo, registrų išrašų elektronine forma teikimo ar kitų skaitmeninių paslaugų, įkainiai sumažėjo ir atpigo keliskart.  Atpigusių elektroniniu būdu teikiamų paslaugų apimtys sudarė apie 80 proc. visų Registrų centro teikiamų administracinių ir viešųjų paslaugų. Dalies paslaugų įkainiai padidėjo.

Nuo šių metų kovo įgyvendinant Vyriausybės nutarimą sumažėjo nekilnojamojo turto nuosavybės teisių registravimo įkainiai fiziniams asmenims, kai nuosavybės teisės registruojamos į paveldėtus ar pagal dovanojimo sutartį įgytus nekilnojamuosius daiktus.

Registrų centro kainodara apima visas administracines ir viešąsias paslaugas, kurių yra beveik 300, iš jų apie 180 teikiamos ir elektroniniu būdu.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt