Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Iki birželio 22 d. išsaugotus ES Skaitmeninius COVID pažymėjimus dėl skiepijimosi būtina atsinaujinti

2021 m. birželio 25 d.

Registrų centras, Sveikatos apsaugos ministerijos pavedimu vykdydamas Europos Sąjungos Skaitmeninio COVID pažymėjimo diegimą, ragina visus, keliaujančius į svečias šalis, prieš kelionę atsinaujinti savo COVID Skaitmeninius pažymėjimus.

"Siekiant išvengti nesklandumų užsienyje, keliaujantieji turi ne tik susipažinti su svečios šalies, į kurią vykstama, taisyklėmis, bet ir prieš kelionę atsinaujinti ES Skaitmeninį pažymėjimą dėl skiepų - diegimo procese pastarosiomis dienomis buvo atlikti techniniai pakeitimai, dėl kurių iki birželio 22 dienos išsaugoti ES Skaitmeniniai pažymėjimai dėl skiepijimosi, juos tikrinant mobiliąja programėle, gali būti negaliojantys, - sako Registrų centro Paslaugų departamento direktorė Diana Vilytė. - Jei ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą dėl skiepų išsisaugojote savo išmaniajame įrenginyje ar atsispausdinote iki birželio 22 d. imtinai, juos prieš keliaujant yra būtina atnaujinti. Tikimės, kad tai užtikrins saugų keliavimą ir atsiprašome už nesklandumus. ES Skaitmeninių COVID pažymėjimų dėl persirgtos ligos ir tyrimų atnaujinti nereikia".

Norint išsiimti ar atsinaujinti savo ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą, reikia prisijungti prie savo asmeninės paskyros E. sveikatos sistemoje (www.esveikata.lt).

Primename, kad ES Skaitmeninis pažymėjimas yra faktinės informacijos apie asmenį išrašas, kuris patvirtina vakcinacijos nuo COVID-19 ligos, persirgimo šia liga ar neigiamo tyrimo rezultato faktus. Europos Sąjungos šalyse išduodami trys ES Skaitmeniniai COVID pažymėjimai - dėl skiepijimosi, persirgtos COVID ligos ir tyrimų rezultatų. Visi jie generuojami E. sveikatos sistemos duomenų pagrindu ir atnaujinami kaskart prisijungus prie savo asmeninės paskyros E. sveikatoje.

ES Skaitmeninis pažymėjimas sugeneruojamas gavus net ir pirmą vakciną, tačiau jis negalioja

Atkreiptinas dėmesys, kad ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas sugeneruojamas gavus ir pirmą vakcinos dozę, kai E. sveikatos sistemoje atsiranda įrašas apie vakcinaciją. Tačiau šis pažymėjimas, priklausomai nuo vakcinos, neįsigalioja tą pačią dieną, kai jį sugeneruoja E. sveikatos sistema. Todėl gavus antrą vakcinos dozę, t. y. pasikeitus faktinei informacijai, pažymėjimą reikalinga atnaujinti (atsisiųsti iš naujo).

Į Lietuvą iš užsienio atvykusiems asmenims ES skaitmeniniai COVID pažymėjimai įsigalioja praėjus 2 savaitėms po pilnos vakcinacijos "Comirnaty", "Spikevax", "Vaxzevria" arba "Janssen" vakcina, persirgus COVID-19 liga, kai persirgimo faktas nustatytas teigiamu PGR tyrimu ir nuo tyrimo dienos praėjo mažiau nei 180 dienų arba gavus neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą.

Šis pažymėjimas, kaip ir kiti pažymėjimai dėl persirgtos COVID ligos ir tyrimų rezultatų, užsienio šalyse galioja skirtingai - kiekviena šalis terminus nusistato pati. Todėl keliaujantieji turi būti atidūs ir pasitikrinti tvarką šalies, į kurią vykstama. Šalių taisykles galima rasti tinklapyje  https://reopen.europa.eu/lt/.


Kontaktinis asmuo

Daiva Bumblytė

Komunikacijos skyriaus vadovė

El. p. daiva.bumblytė@registrucentras.lt