Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Tarptautinis bendradarbiavimas: Registrų centro atstovai susitiko su kolegomis iš Švedijos

2021 m. balandžio 14 d.

Siekdamas tapti inovatyviu lyderiu ne tik šalies viduje, bet ir tarptautinėje arenoje, Registrų centras aktyviai tęsia bendradarbiavimą su užsienio institucijomis. Balandžio pradžioje įmonės atstovai nuotoliniu būdu susitiko su kolegomis iš Švedijos kartografijos, kadastro ir žemės įstaigos. 

Susitikimo metu daugiausia dėmesio skirta elektroninio archyvo temai - Registrų centro Strateginio vystymo direktorius Adrijus Jusas užsienio kolegoms papasakojo, kodėl įmonei yra svarbūs skaitmeninimo ir elektroninio archyvo klausimai, taip pat supažindino su įmonėje vykdomu projektu "Tiltas", skirtu mažinti popierinių dokumentų kiekį perkeliant įmonės veiklos procesuose naudojamus dokumentus į skaitmeninę erdvę. Vienas svarbiausių šio projekto uždavinių - bene didžiausio įmonės tvarkomo Nekilnojamojo turto registro fiziniame archyve esančių bylų skaitmeninimas. 

Švedijos kartografijos, kadastro ir žemės registracijos institucijos atstovai taip pat pasidalino savo patirtimi skaitmenizuojant ir kuriant elektroninį archyvą, pristatė kūrimo procesą, taikomus technologinius sprendimus. 

Susitikimo metu aptartas ir tolesnis bendradarbiavimas, jį numatyta tęsti paslaugų kainodaros ir atvirų duomenų srityse. 

Šiais metais Registrų centro atstovai archyvų skaitmeninimo tema jau bendravo ir su kolegomis iš Estijos bei Suomijos.