Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centre nauja paslauga - e. nuomos konkursai

2021 m. balandžio 13 d.

Skaitmeninių paslaugų plėtra Registrų centre įgauna pagreitį - be jau įprastų elektroninių paslaugų, tokių kaip e. varžytynės, e. aukcionai, e. įgaliojimai, e. parašas ar e. pristatymas, nuo šiol atsirado galimybė elektroniniu būdu organizuoti ir nuomos konkursus. Tikimasi, kad nuomos konkursų organizavimas elektroninėje erdvėje padės užtikrinti proceso skaidrumą ir patogumą.

"Nuolat peržiūrime savo teikiamų paslaugų krepšelį - fiziniu būdu teikiamas paslaugas perkeldami į elektroninę erdvę, įsiklausydami į klientų ir rinkos poreikius, kurdami naujas skaitmenines paslaugas. Jau beveik dešimtmetį viešojo ir privataus sektoriaus subjektams siūlome galimybę įvairų turtą realizuoti elektroniniu būdu per e. varžytynių ir aukcionų sistemą. Todėl šios sistemos papildymas galimybe organizuoti ne tik pardavimo, bet ir nuomos konkursus atrodė kaip natūralus plėtros etapas. Viliamės, kad viešųjų nuomos konkursų organizavimas elektroninėje erdvėje užtikrins didesnį skaidrumą, o proceso centralizavimas suteiks daugiau patogumo tiek turto savininkams, tiek potencialiems nuomininkams", - teigia Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

Elektroninių nuomos konkursų paslauga teikiama tinklalapyje www.evarzytynes.lt, kurioje iki šiol jau yra organizuojamos elektroninės varžytynės ir aukcionai.

E. nuomos konkursus, naudojantis Aukcionų valdymo posisteme, gali organizuoti ir vykdyti ne tik valstybės ar savivaldybių turto valdytojai, tačiau ir kiti juridiniai asmenys, verslo subjektai. Skaitmeniniuose nuomos konkursuose gali dalyvauti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.

"Iki šiol tokie nuomos konkursai paprastai būdavo organizuojami ir vykdomi organizatorių nurodytose patalpose, tad šių paslaugų perkėlimas į skaitmeninę erdvę šiuo metu yra ypač aktualus, siekiant sklandžiai išnuomoti turtą ir išvengti nebūtino fizinio kontakto", - sako D. Vilytė.

Paprasta ir skaidru

Panašiai kaip ir e. varžytynių ar aukcionų atveju, e. nuomos konkurso organizatorius svetainėje evarzytynes.lt gali nustatyti nuomos konkurso pradžios datą, dalyvių registracijos ir jų tvirtinimo trukmę, pasirinkti nuomos trukmę, nustatyti pradinę mėnesio nuomos kainą, pasirinkti kainos didinimo intervalą, taip pat nustatyti pradinio įnašo dydį bei registravimo mokestį.

Prie papildomos informacijos organizatorius turi galimybę aprašyti nuomojamo turto apžiūros sąlygas ir galimybes, pateikti nuomos sutarčių projektus, apsibrėžti atsiskaitymo sąlygas.

Nuomos dalyvių registracija taip pat vyksta tinklalapyje evarzytynes.lt. Konkurso organizatoriui patvirtinus dalyvaujančių asmenų sąrašą nustatytą dieną 9 val. prasideda nuomos konkursas ir tęsiasi iki kitos dienos 14 val. Per tą laiką konkurso dalyviai gali varžytis dėl nuomojamo turto nuomos kainos, o nugalėtoju skelbiamas didžiausią nuomos kainą pasiūlęs dalyvis.

Vykstant varžymuisi internetinėje svetainėje rodoma turto nuomos kaina (be PVM). Pasibaigus varžymuisi nuomos konkurso organizatoriui išsiunčiamas pranešimas su konkurso nugalėtojo duomenimis, o konkurso laimėtojas gauna pranešimą su patvirtinimu apie laimėtą nuomos konkursą.

Registrų centras nuo 2013 metų teikia internetinę varžytynių ir aukcionų paslaugą. Nuo šios elektroninės paslaugos sukūrimo jau įvyko apie 19 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 600 mln. eurų.

E. varžytynių ir aukcionų portalas leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytynėse ir valstybės bei savivaldybių turto pardavimo elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytynėse bei aukcionuose patirdami mažiausias sąnaudas.


Apie Registrų centrą

Registrų centras tvarko pagrindinius valstybės informacinius išteklius - valstybės registrus ir informacines sistemas - ir tai darydamas vadovaujasi jų valdytojų (skirtingų valstybės institucijų) nustatytomis tvarkomis ir taisyklėmis. Šiuo metu Registrų centras prižiūri 11 valstybinės reikšmės registrų ir apie 20 informacinių sistemų bei nuolatos teikia pasiūlymus jų valdytojams dėl registrų ir sistemų atnaujinimo, taip pat pagal poreikį diegia valdytojų patvirtintus registrų ir sistemų modernizavimo sprendimus.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt