Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Kalio jodido dar neatsiėmusiems vilniečiams pratęstas e. receptų galiojimas

2020 m. lapkričio 18 d.

Iki lapkričio 17 dienos, kai baigėsi prieš mėnesį išrašytų e. receptų galiojimas, vaistinėse jiems skirtų nemokamų kalio jodido tablečių nespėjusiems atsiimti vilniečiams Registrų centras E. sveikatos sistemoje pratęsė šio vaistinio preparato elektroninius receptus. Tokiu būdu siekiama užtikrinti sklandų šio vaistinio preparato, turinčio apsaugoti skydliaukę branduolinės avarijos atveju, išdalinimą sostinės gyventojams.

Bendradarbiaudami su Sveikatos apsaugos ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybe Registrų centro specialistai E. sveikatos sistemoje dar mėnesiui (iki gruodžio 17 d.) pratęsė apie 220 tūkst. kalio jodido e. receptų galiojimą tiems asmenims, kurie per mėnesį nepanaudojo savo e. recepto.

Tai reiškia, kad tie vilniečiai, kurie iki šiol dar neatsiėmė jiems skirtų kalio jodido tablečių, savo E. sveikatos sistemos paskyroje jau gali matyti informaciją apie pratęstus e. receptus, o nuvykę į artimiausią vaistinę bei pateikę savo asmens tapatybės dokumentą atsiimti jiems priklausantį vaistinį preparatą.

"Šiandien tik galime pasidžiaugti, kad turime tokias skaitmenines galimybes, kai sukurti programiniai sprendimai leidžia per labai trumpą laiką suformuoti ir pasirašyti tokį didelį kiekį receptų. Galime tik įsivaizduoti, kad neturint E. sveikatos sistemos ir e. recepto galimybių, šiandien tas pats receptų pasirašymo procesas užtruktų gerokai ilgiau", - kalba Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

Vilniečiai, prisijungę prie savo paskyros E. sveikatos sistemoje, jau gali matyti jiems skirtą kalio jodido e. receptą. E. sveikatos portale prisijungę pacientai taip pat gali įgalioti savo šeimos narį ar kitą artimą asmenį, kad šis už juos vaistinėje atsiimtų jiems skirtus vaistus.

Kalio jodido tabletės Astravo atominės elektrinės Baltarusijoje avarijos atveju turėtų apsaugoti skydliaukę nuo radioaktyviojo jodo poveikio.

 

Apie E. sveikatos sistemą

Registrų centro tvarkoma Elektroninė sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinė sistema (ESPBI IS, E. sveikatos sistema), kurios valdytojas yra Sveikatos apsaugos ministerija, baigta kurti 2015 m. pabaigoje, o nuo 2018 m. pabaigos, pasibaigus garantiniam priežiūros laikotarpiui, Registrų centras tapo savarankišku ir tiesioginiu sistemos prižiūrėtoju.

ESPBI IS užtikrina Lietuvos sveikatos sistemos įstaigų bendradarbiavimą ir jų informacinių sistemų integraciją, e. sveikatos paslaugų veikimą ir prieigą prie viešojo administravimo institucijų informacinių išteklių.

Per visą E. sveikatos sistemos veikimo laikotarpį buvo išrašyta apie 100 mln. vienetų įvairiausių elektroninių dokumentų. Jei visi šie dokumentai būtų popieriniai (A5 formato lapo), popieriaus gamybai būtų prireikę 3 tūkst. medžių, kuriuos šiandien galima laikyti išsaugotais. Vien per šiuos metus sistemoje pasirašyta apie 30 mln. elektroninių medicinos dokumentų - kiekvieną dieną gydymo įstaigos išrašo vidutiniškai po 60 tūkst. elektroninių receptų.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt