Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Atkurta E. Sveikatos sistemos veikla

2020 m. liepos 28 d.

Antradienį Registrų centro specialistams atkūrus didžiausios šalyje informacinės sistemos E. sveikata veiklą, šios sistemos galimybėmis ir funkcionalumais vėl gali naudotis sveikatos priežiūros specialistai, vaistinės ir visi pacientai.

Nuo antradienio popietės, kai buvo atkurta E. sveikatos sistemos veikla, joje iš viso užfiksuota beveik 100 tūkst. pasirašytų elektroninių sveikatos dokumentų. Iki tol įprastai per dieną būdavo pasirašoma apie 200 tūkst. elektroninių dokumentų.

"Turimi duomenys liudija, kad sistema grįžo į įprastą veiklos ritmą. Džiaugiamės, kad visi vėl galime pasinaudoti šios visai valstybei svarbios sistemos galimybėmis. Vis dėlto, E. sveikatos veiklos atkūrimas yra tik pirmas žingsnis link to, kad ši informacinė sistema atitiktų valstybės ir visuomenės lūkesčius. Neatidėliodami  spręsime dėl kritinės infrastruktūros plėtros bei didesnio saugumo užtikrinimo", - sako Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Didžiąją dalį per antradienį pasirašytų dokumentų sudarė elektroniniai receptai - jų iš viso pasirašyta beveik 40 tūkstančių. Įprastomis dienomis E. sveikatos sistemoje būdavo pasirašoma apie 50 e. receptų.

E. sveikatos sistemos duomenimis, per pusdienį vaistinėse su e. receptais buvo išduota beveik 13 tūkst. vaistų. Sistemoje taip pat užfiksuota beveik 22 tūkst. ambulatorinio apsilankymo aprašymų, daugiau kaip 7 tūkst. elektroninių siuntimų, per 2,5 tūkst. laboratorinių tyrimų užsakymų, išrašyta apie 1 tūkst. vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininių pažymų.

Atkūrus E. sveikatos sistemos veiklą, dalis prie sistemos prisijungusių pacientų nustebo joje neradę savo ligos istorijų. Dar karta užtikriname, kad visi iki incidento E. sveikatos sistemoje sukaupti duomenys buvo sėkmingai atkurti, o pacientų informacijos sistemoje gali nebūti dėl to, kad sveikatos priežiūros įstaiga, kurioje lankėsi asmuo, šios informacijos į sistemą nebuvo pateikusi.

Aktyviai E. sveikatos sistemoje nedalyvaujančių sveikatos priežiūros įstaigų pacientai, norintys savo ligos istoriją sekti elektroniniu būdu, apsilankymų pas gydytojus metu turėtų jų paprašyti informaciją pateikti ir į E. sveikatos sistemą.

Susidūrus su nesklandumais prašoma kreiptis į Registrų centro konsultantus el. pašto adresu e.sveikata@registrucentras.lt arba telefonu +370 5 236 4577.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt