Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Tęsiami E. sveikatos sistemos atstatymo darbai, pasitelkiami aukščiausios kompetencijos išorės ekspertai

2020 m. liepos 27 d.

Registrų centro specialistai šią savaitę tęsia E. sveikatos sistemos veiklos atkūrimo darbus. Kompetentinga komanda nuolat dirba ir deda visas pastangas, kad ši visai šaliai svarbi sistema pradėtų vėl veikti. Apgailestaujame visų, kurie šiomis dienomis susiduria su nesklandumais dėl neveikiančios E. sveikatos sistemos.

"Galime dar kartą užtikrinti, kad visi sistemoje sukaupti duomenys yra išsaugoti, turime visas  jų kopijas. Tokios sudėtingos, kompleksiškos ir didelės sistemos, kurią sudaro apie 90 terabaitų duomenų, atstatymo darbai susideda iš kelių etapų. Pirmasis etapas - duomenų perkėlimas iš rezervinės duomenų kopijavimo įrangos į duomenų saugyklą - buvo užbaigtas dar praėjusią savaitę. Vėliau vyko šių duomenų importavimas į Oracle duomenų bazių sistemą. Šiuo metu esame ties trečiuoju etapu - sistemos integralumo patikrinimo ir testavimo darbais. Tik juos pabaigus ir įsitikinus, kad sistema veikia tinkamai, ji galės vėl pradėti veikti", - sako Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Anot jo, ties sistemos atstatymo darbais dirba ne tik visa kompetentinga ir patyrusi IT komanda, tačiau pasitelkiami ir geriausi šios srities ekspertai iš išorės.

Šiuo metu dedamos visos pastangos, kad sistema be tam tikros dalies paskutiniųjų duomenų pradėtų veikti šios savaitės viduryje. Vis dėlto, lygiagrečiai dirbama ties veiksmų planu, jei sistemos atstatymo darbai užtruktų.

Primename, kad visi kitų Registrų centro tvarkomų registrų ir informacinių sistemų duomenys buvo atkurti dar praėjusios savaitės viduryje, jie yra teikiami išorės vartotojams, klientams teikiamos visos paslaugos.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p.
Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt