Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

"Registrų istorijos" - šalies registrų raida straipsnių cikle

2020 m. liepos 14 d.

Registrų centras pradeda publikuoti straipsnių ciklą "Registrų istorijos", kuriame pristatoma gyventojų apskaitos, verslo vystymo ir nekilnojamojo turto administravimo pastarojo šimtmečio istorija.

Pagrindinis šio leidinio tikslas yra supažindinti skaitytojus svarbiausių šalies registrų raida. Remiantis sukaupta patirtimi ir istoriniais šaltiniais leidinyje bus pateikta gyventojų surašymo, registravimo, verslo plėtros, jo įteisinimo, žemės administravimo teisinių, turtinių santykių šimtmečio raida.

"Idėja parengti šį leidinį kilo ruošiantis paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.  Kartu tai pirmas bandymas šalies istorijoje pristatyti valstybinės reikšmės duomenų kaupimo, registrų kūrimo ir vystymo raidą. Pagrindinis straipsnių rinkinio tikslas yra supažindinti skaitytojus su mūsų ir mūsų pirmtakų nuveiktais darbais.  Neabejoju, kad straipsniai bus įdomūs ir naudingi žemės administravimo, juridinių asmenų įteisinimo ir gyventojų apskaitos pagrindus analizuojantiems istorikams, studentams, mokslininkams, matininkų bendruomenei ir visiems, kam artimos straipsniuose aptariamos temos. Žinoma, ir patiems Registrų centro darbuotojams", - sako registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis.

Pirmajame straipsnyje skaitytojai kviečiami susipažinti su Gyventojų registro raida Lietuvoje. Šio straipsnio autorė - Asmenų duomenų tvarkymo grupės vadovė Marija Norkevičienė. Iš viso rinkinį sudarys daugiau nei 10 straipsnių, kurie bus publikuojami ir visiems pasiekiami Registrų centro interneto svetainėje.