Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Elektroniniuose aukcionuose ir varžytynėse šiemet parduota turto už 34 mln. eurų

2020 m. balandžio 30 d.

Elektroninių varžytynių ir aukcionų portale, kuriame gyventojai ir verslas gali vienoje vietoje varžytis dėl įvairaus parduodamo turto, šių metų pradžioje parduota įvairaus turto už beveik 34 mln. eurų. Tradiciškai didžiausią sumą sudarė antstolių organizuotose varžytynėse parduotas nekilnojamasis turtas.

Registrų centro administruojamame e. varžytynių portale pirmąjį šių metų ketvirtį buvo paskelbta beveik 3 tūkst. varžytynių ir aukcionų, įvyko - per 500. Iš viso įvykusiuose aukcionuose ir varžytynėse parduoto turto vertė siekė 33,8 mln. eurų. Tai beveik dukart daugiau nei 2019 m. sausio-kovo mėnesiais, kai parduoto turto vertė buvo 18,3 mln. eurų.

Antstolių skelbtose varžytynėse šiemet parduota turto už 23,4 mln. eurų, didžiąją dalį sudarė parduoti NT objektai.  Bankroto administratorių varžytynėse pirmąjį šių metų ketvirtį realizuota turto už beveik 3 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose - už 1,1 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose - už 1,3 mln. eurų. Pirmąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 4,9 mln. eurų.

Brangiausiu e. varžytynėse ir aukcionuose parduotu objektu šiemet kol kas yra už beveik 2,9 mln. eurų Turto banko organizuotame aukcione parduotas buvęs Finansų ministerijos mokymo centras Vilniuje, Žvėryno mikrorajone.

Kilnojamųjų daiktų kategorijoje didžiausio pirkėjų dėmesio sulaukė antstolių varžytynėse už beveik 45 tūkst. eurų parduoti du javų kombainai, taip pat už 33 tūkst. įsigytas naujutėlis automobilis "Ford Mustang".

Elektroninėje erdvėje varžytynes skelbia antstoliai ir bankroto administratoriai, o savivaldybės, Turto bankas ir kitos institucijos organizuoja aukcionus. Varžytynių ir aukcionų internete paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko apie 16,5 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už maždaug 480 mln. eurų.

Praėję metai Registrų centro administruojamai e. varžytynių sistemai buvo rekordiniai - viso parduota turto už beveik 120 mln. eurų.

E. varžytynių ir aukcionų informacinė sistema leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytynėse ir valstybės bei savivaldybių turto pardavimo elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytynėse bei aukcionuose patirdami mažiausias sąnaudas. Elektronines paslaugas vieno langelio principu teikia antstoliai, nemokumo administratoriai, Turto bankas, savivaldybės, kitos institucijos.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai
Mindaugas Samkus
Tel. (8 5) 268 8366
Mob. (8 605) 69 286
El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt