Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centras primins apie pareigą pateikti finansines ataskaitas

2020 m. vasario 19 d.

Prisidėdamas prie verslo ir nevyriausybinių organizacijų sąmoningumo ir atskaitingumo visuomenei didinimo Registrų centras šiemet primins apie pareigą pateikti finansines ataskaitas už praėjusius metus bei paragins nedelsti ir nelaukti paskutinės pateikimo termino dienos.

"Šiais metais pirmą kartą įmonės veiklos istorijoje apie pareigą pateikti finansinės atskaitomybės dokumentus juridinių asmenų vadovams priminsime dar iki termino pabaigos. Praėjusiais metais tokius priminimus siuntėme vėluojančioms atsiskaityti įmonėms ir organizacijoms. Tai davė apčiuopiamų rezultatų - sulaukusios mūsų priminimų įmonės pradėjo aktyviau teikti ataskaitas. Finansines ataskaitas už praėjusius metus įmonės ar organizacijos gali patvirtinti jau šiandien, todėl nėra būtinybės laukti pateikimo termino pabaigos. Šiais priminimais kaip tik ir norime paraginti juridinius asmenis nedelsti pateikti ataskaitas ir taip prisidėti prie verslo skaidrumo bei visuomenės pasitikėjimo didinimo", - sako Registrų centro registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis.

Jau šią savaitę pirmieji juridinių asmenų vadovai sulauks priminimo pateikti finansines ataskaitas už 2019 metus. Vadovams taip pat bus pateikta glausta informacija apie finansinių ataskaitų pateikimo procesą ir tvarką, nurodyti konsultacinės pagalbos kontaktai. Šiuos priminimus elektroninio pašto adresais ketinama išsiųsti dešimtims tūkstančių juridinių asmenų, turinčių prievolę teikti metines finansines ataskaitas.

Daugeliu atveju įmonių ir organizacijų finansiniai metai sutampa su kalendoriniais metais, tad metines finansines ataskaitas Registrų centrui reikia pateikti kasmet ne vėliau kaip iki gegužės 31 d. Nelaukdami šio termino už 2019 metus jau yra atsiskaitę beveik 3 tūkst. juridinių asmenų.

Finansines ataskaitas už 2018 metus viso yra pateikę daugiau kaip 97 tūkst. juridinių asmenų. Prievolę pateikti ataskaitas turėjo apie 170 tūkst. įvairių teisinių formų juridinių asmenų, tačiau apie 30 tūkst. juridinių asmenų yra laikomi neveikiančiais, kelis metus iš eilės neteikiančiais jokių dokumentų Registrų centrui.

Pildyti ir teikti finansines ataskaitas juridinio asmens vadovas ar įgaliotas asmuo gali prisijungęs prie Registrų centro elektroninės paslaugų sistemos. Daugiau informacijos apie finansinių ataskaitų elektroninių rinkinių pildymą ir teikimą galima rasti Registrų centro interneto svetainėje arba susisiekus su Registrų centro konsultantais.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai

Mindaugas Samkus

Tel. (8 5) 268 8366

Mob. (8 605) 69 286

El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt