Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centras efektyvina veiklą: atsisakoma šalutinės ir nuostolingos leidybos

2020 m. sausio 2 d.

Paveldėtos, rinkoje nebeaktualios ir su pagrindine įmonės veikla nesisiejančios teisinės literatūros leidybos atsisakymas Registrų centrui kasmet duos daugiau kaip 100 tūkst. eurų teigiamą finansinį efektą.

Teisinės literatūros leidybą ir platinimą organizacija paveldėjo daugiau nei prieš dešimtmetį, kai reorganizuotos valstybės įmonės Teisinės informacijos centras veikla buvo perduota duomenų tvarkymą, registrų ir informacinių sistemų vystymą vykdančiam Registrų centrui.

"Šiuolaikiškas alternatyvas siūlanti rinka, itin minimalūs klientų kiekiai ir pastarųjų metų veiklos rezultatai aiškiai indikuoja, kad ši veikla yra ne tik stipriai nuostolinga, bet ir nebeturinti paklausos. Siekdami efektyviai naudoti ribotus išteklius ir teikti vis didesnę naudą valstybei, turime susitelkti į tų veiklų ir paslaugų vystymą, kurių visuomenė iš mūsų tikisi: reikšmingai kilstelėti aptarnavimo ir elektroninių paslaugų kokybę, užtikrinti saugų ir stabilų sistemų veikimą, diegti naujas, duomenų pagrindu kurtas paslaugas", - sako Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Šios su pagrindine įmonės veikla nesisiejančios funkcijos įmonėje neliks nuo kovo 1 d. - nuo tada Lvovo g., Vilniuje, įsikūręs teisinės literatūros knygynas nebeveiks. Tokiam sprendimui praėjusių metų pabaigoje pritarė įmonės valdyba.

Šiuo metu vykdomi parengiamieji darbai - apie artėjančius pokyčius informuojami klientai, knygynams perduodami sukauptos literatūros likučiai. Sprendimas atsisakyti leidybos veiklos neturės neigiamos įtakos įmonės Leidybos skyriaus darbuotojams, juos bus siekiama išlaikyti pasiūlant užimti kitas pareigas įmonėje. 

Šios šalutinės veiklos atsisakymas įmonei leis ne tik susikoncentruoti į pagrindines veiklos sritis - pagrindinių šalies registrų ir informacinių sistemų tvarkymą, elektroninių paslaugų teikimą, tačiau turės ir teigiamą finansinį efektą, kadangi Leidybos skyriaus veikla pastaraisiais metais buvo nuostolinga, vien per 2018-2019 m. ji atnešė per 200 tūkst. eurų nuostolį.

Registrų centras tvarko valstybinės reikšmės informacines sistemas ir pagrindinius registrus, aptarnauja klientus 50 Lietuvos savivaldybių, siekia prisidėti prie verslo aplinkos gerinimo ir skatina atsakingą elektroninių paslaugų plėtrą. Šiuo metu įmonė diegia tarptautinius standartus, gerąsias valdymo praktikas ir siekia lyderystės tarptautinėje erdvėje.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai

Mindaugas Samkus

Tel. (8 5) 268 8366

Mob. (8 605) 69 286

El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt