Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centro specialistai sėmėsi patirties Danijoje ir Švedijoje

2019 m. spalio 23 d.

Šių metų spalio 7-10 dienomis Registrų centro specialistai lankėsi Švedijoje ir Danijoje. Šiaurės ir Baltijos šalių viešojo administravimo programos remiamo vizito, kurio tema "Valstybės registrų tobulinimas", metu pasisemta naudingos patirties apie valstybės registrų valdymą, jų tobulinimą bei iššūkius.

Pažintinis vizitas prasidėjo Švedijoje, kur vyko susitikimai su šios šalies Kartografijos, kadastro ir žemės registro įstaigos bei Jevlė miesto savivaldybės atstovais. Susitikimų metu pristatytos institucijų veiklos, iššūkiai, susiję su nekilnojamojo turto administravimo klausimais, pristatytos naujausios elektroninės paslaugos gyventojams ir verslui, 3D kadastro kūrimo darbai. Daug dėmesio skirta atvirų duomenų klausimui. 

Vėliau vizito dalyviai vyko į Daniją, kur lankėsi už nekilnojamojo turto kadastrą atsakingoje Geografinių duomenų agentūroje ir už turtinių teisių registraciją atsakingoje Danijos žemės registro įstaigoje. Šioje šalyje Lietuvos atstovai susipažino su žemės registravimo procesų perkėlimu į skaitmeninę aplinką, žemės registro ir kadastro sistemų tarpusavio sąveika, gyventojams ir verslui teikiamomis elektroninėmis paslaugomis, erdvinių duomenų poreikiu savivaldybėms ir erdvinių duomenų atvėrimo klausimais.

Visi šie klausimai yra aktualūs Registrų centrui, kuris šiuo metu aktyviai plečia elektroninių paslaugų spektrą, vis daugiau procesų perkeldamas į skaitmeninę erdvę, atveria duomenis visuomenei ir reaguoja į gyventojų bei verslo poreikį gauti kokybiškas viešąsias paslaugas ir produktus.

 

Apie Šiaurės ir Baltijos šalių viešojo administravimo mobilumo programą

Šiaurės ir Baltijos šalių viešojo administravimo mobilumo programą įsteigė 8 Šiaurės ir Baltijos valstybės: Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija ir Švedija. Programa skirta skatinti ir stiprinti viešojo administravimo įstaigų bendradarbiavimą, žinių perdavimą ir bendradarbiavimo tinklų veiklas įvairiais lygiais. Ja siekiama taikyti veiksmingesnius darbo metodus viešajame sektoriuje. Bendrasis programos tikslas - didinti regiono konkurencingumą pasauliniame kontekste.