Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Gegužės nekilnojamojo turto rinkos aktyvumo duomenys

2016 m. birželio 7 d.

Gegužę žymiau augo individualių gyvenamųjų namų ir žemės sklypų pardavimai, tad panašu, jog Lietuvos gyventojams, kaip ir daugeliui europiečių, butai nebėra patraukliausias pirkinys.

Preliminariais Registrų centro duomenimis, gegužės mėnesį pirkimo sandoriais perleisti 11 358 nekilnojamieji daiktai. Palyginus su balandžiu, kai šeimininkus pakeitė 10 784 pastatų, patalpų ir sklypų, NT rinkos aktyvumas augo 5,3 proc.

Šią gegužę lyginant su pernykšte matyti, kad šįmet nekilnojamojo turto rinka aktyvesnė beveik trečdaliu. Palyginimui, 2014 m. paskutinį pavasario mėnesį, pirkimo sandoriais perleista 9507, o 2013 m. - 11 324 nekilnojamųjų daiktų.

Praėjusį mėnesį aktyvūs buvo individualių gyvenamųjų namų pirkėjai. Sudarius pirkimo sandorius perleisti 967 namai - tai yra 13,5 proc. daugiau, nei balandį, ir 16,4 proc. daugiau, nei praėjusių metų gegužę.

Šalies butų rinka išliko panašiame lygyje, kaip ir balandį. Šeimininkus iš viso pakeitė 3003 butai - tai 2,1 proc. daugiau, nei balandį, ir trečdaliu daugiau, nei pernykštę gegužę. Vilniuje prekybos butais apsukos lyginant su balandžiu sumažėjo, tačiau Kaune ir Klaipėdoje fiksuotas žymus pirkimo sandoriais perleistų butų skaičiaus augimas.

Pirkimo sandoriais praėjusį mėnesį perleisti 5832 žemės sklypai. Tai yra 9,3 proc. daugiau, nei balandį, ir 26,3 proc. daugiau, nei pernykštę gegužę.

 

Papildoma informacija

Tirdamas Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos aktyvumą, Registrų centras apibendrina pirkimo sandorių duomenis. Pirkimo sandoriams priskiriamas pirkimas iš fizinio ar juridinio asmens tiesiogiai, varžytinėse, lizingu ar išsimokėtinai ir pastatyto objekto perdavimas užsakovui pagal statybos rangos sutartį, nepriskiriami - valstybinės žemės pirkimo sandoriai.