Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Išplėstos įmonių steigimo internetu galimybės

2011 m. rugpjūčio 2 d.

Nuo šiandienos internetu galima įsteigti uždarąją akcinę bendrovę, turinčią neribotą skaičių steigėjų, esančių bet kuriame pasaulio krašte.  

Juridinių asmenų steigimą ir registravimą į elektroninę erdvę perkelianti valstybės įmonė Registrų centras galimybę internetu įsteigti paprasčiausios formos - vieną steigėją turinčią - uždarąją akcinę bendrovę pristatė praėjusių metų pabaigoje.

Naujausiais duomenimis, iš 4469-ių šiemet įsteigtų UAB - beveik 1000 buvo įsteigta ir įregistruota internetu. Tikimasi, jog pašalinus UAB steigėjų skaičiaus apribojimus, elektroniniu būdu steigiamų bendrovių dalis ilgainiui viršys steigiamų "popieriniu" būdu įmonių skaičių.

Registruojantiems naujas įmones internetu, taip pat nebeliko reikalavimo verslą steigti tik steigėjui nuosavybės teise priklausančiose patalpose. Dabar bet kuris nekilnojamojo turto savininkas gali internetu duoti sutikimą steigiamos įmonės buveinės įsikūrimui jo valdose.

Visi įmonių steigimo ir sutikimo naudoti patalpas steigiamos įmonės buveinei veiksmai atliekami Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/. Įmonės steigimo dokumentus elektroniniu parašu steigėjai taip pat pasirašo internetu, t.y. būdami bet kurioje šalies ar pasaulio vietoje.

Norintieji internetu įsteigti įmonę ar suteikti leidimą savo valdomose patalpose įsikurti steigiamos bendrovės buveinei, turi įsigyti Registrų centro platinamą arba asmens tapatybės kortelėje išduodamą kvalifikuotą elektroninį sertifikatą (el. parašą). Registrų centro elektroninius sertifikatus platina įmonės teritoriniai padaliniai ir mobiliojo ryšio operatoriai.

Be verslo įmonių steigimo, į elektroninę erdvę žadama perkelti ir nevyriausybinių organizacijų steigimo bei registravimo procedūras. Registrų centro atstovai žada, jog artimiausiu metu bus suteikta galimybė internetu įsteigti populiariausios formos nevyriausybinę organizaciją - asociaciją.