Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Populiariausias uždarąsias akcines bendroves jau galima steigti internetu

2010 m. lapkričio 3 d.



Teisingumo ministerija ir VĮ Registrų centras nuo šiandien atveria galimybę steigti ir registruoti populiariausios formos uždarąsias akcines bendroves internetu. Taip asmenys galės greitai ir patogiai atlikti visas įmonės steigimo procedūras, nevarstant Registrų centro ir notarų biuro durų.

Nuo šiandien internetu registruojamos uždarosios akcinės bendrovės, kurias steigia vienintelis steigėjas, pasirenkantis tipinius bendrovės įstatus ir įmonės buveinę jam nuosavybės teise priklausančiame nekilnojamame turte.  Vienintelį akcininką turinčios uždarosios akcinės bendrovės šiuo metu sudaro apie 50 proc. visų Lietuvoje registruotų UAB ir yra dažniausiai pasitaikanti pastaraisiais metais steigiamų įmonių forma.

Visas nesudėtingos uždarosios akcinės bendrovės steigimo ir registravimo procedūras įmonės steigėjai gali atlikti Registrų centro savitarnos sistemoje adresu www.registrucentras.lt/savitarna/. Prieš steigiant įmonę internetu, registruojamos uždarosios akcinės bendrovės pavadinimą reikia iš anksto rezervuoti Juridinių asmenų registre - nuo š.m. sausio tai taip pat galima padaryti internetu.

Internete užpildžius visus duomenis, bendrovės steigimo elektroninius dokumentus sugeneruos pati informacinė sistema, o steigėjas juos turės pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu sertifikatu (el. parašu).

Bendrovės steigėjams nuo šiol nebeteks lankytis notarų biure ar Registrų centre, tačiau vis dar išlieka būtinybė apsilankyti pasirinktame banke ir atidaryti įmonės atsiskaitomąją sąskaitą. Tiesa, spausdintų dokumentų bankui nešti nereikės - automatiškai sugeneruotą ir steigėjo elektroniniu parašu pasirašytą bendrovės steigimo aktą Registrų centras pasirinktam bankui perduos saugiu elektroninio ryšio kanalu.

Nesudėtingos uždarosios akcinės bendrovės steigimas ir registravimas internetu yra vienas iš Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo Juridinių asmenų registravimo elektroninės paslaugos (JAREP) sukūrimo projekto etapų.

JAREP projekto ribose ketinama palaipsniui, iki 2011 m. vasaros į elektroninę erdvę perkelti visų formų uždarųjų akcinių bendrovių, individualių įmonių, viešųjų įstaigų bei asociacijų steigimo ir registravimo procedūras. Minėtų keturių teisinių formų juridiniai asmenys sudaro apie 90 proc. visų šalyje registruotų juridinių asmenų.

Papildoma informacija apie JAREP projektą

JAREP projektas skirtas juridinių asmenų registravimo viešajai elektroninei paslaugai sukurti ir įdiegti. Projekto tikslas - sudaryti sąlygas Registrų centrui plėtoti viešąsias elektronines paslaugas perkeliant į elektroninę terpę naujų juridinių asmenų, pakeistų duomenų registravimo, pavadinimo laikino įtraukimo į Juridinių asmenų registrą ir informacijos Juridinių asmenų registrui pateikimo procedūras.

Projektas turės įtakos žmonių verslumui, nes jo metu sukurta ir įdiegta juridinio asmens registravimo elektroninė paslauga leis paprasčiau įregistruoti juridinį asmenį, sumažinti atvykimų į Registrų centrą skaičių ir procedūrų trukmę. Įgyvendinus projektą, juridinio asmens registravimo procedūros taps paprastesnės ir kokybiškesnės.
 
Projekto vertė - 6.647.282,80 litų. Projektą finansuoja ES Europos regioninės plėtros fondas ir Lietuvos valstybė.