Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centras dalijosi naudinga patirtimi su kolegomis iš Kosovo

2019 m. birželio 17 d.

Praėjusią savaitę Registrų centre lankėsi Kosovo vidaus reikalų ministerijos atstovas ir Civilinės būklės aktų registravimo įstaigos vadovai. Pažintinis vizitas surengtas pagal Europos Sąjungos Dvynių programos projektą "Parama civilinės būklės aktų registravimui ir dokumentų saugumui užtikrinti", kurį nuo 2017 metų rugsėjo įgyvendina Nyderlandų savivaldybių asociacija ir Registrų centras. 

Vizito metu delegacijos nariams buvo pristatyta Registrų centro veikla ir funkcijos, teisės aktų rengimo ir tvirtinimo tvarka, teisinė bazė, reglamentuojanti civilinės būklės aktų registravimą, valstybės informacinių išteklių tvarkymą. Taip pat Kosovo atstovai buvo supažindinti su Registrų centro tvarkomų informacinių sistemų integravimu, registrų tarpusavio sąveika, duomenų teikimu, elektroninio parašo naudojimu, duomenų bazių valdymu ir techninių sprendimų įgyvendinimu bei duomenų ir sistemų saugumo užtikrinimu.

Kosovo delegacijos nariai apsilankė Vidurio Lietuvos klientų aptarnavimo centre Kaune, kur susipažino su centro funkcijomis, teikiamomis paslaugomis, elektroniniu archyvu bei dokumentų valdymo sistema.

Kosovo Civilinės būklės aktų registravimo įstaigos atstovai ypač domėjosi Registrų centro tvarkomų registrų duomenų teikimu, elektroninių paslaugų kūrimo ir įgyvendinimo procesais, Gyventojų registro teikiamais duomenimis, gyvenamosios vietos deklaravimo tvarka. Taip pat apsilankyta Registrų centro monitoringo centre.

Delegacijos nariai kartu su Registrų centro atstovais lankėsi valstybės įmonės "Regitra" Vilniaus filiale, kur susipažino su transporto priemonių identifikavimo ir registravimo sistema, valstybinių numerių išdavimo, vairuotojų egzaminavimo ir pažymėjimų išdavimo tvarka. Taip pat Kosovo delegacija lankėsi Asmens dokumentų išrašymo centre prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, kur susipažino su asmens dokumentų išrašymo procesu, asmens dokumentais, naudojamomis technologijomis.