Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Registrų centro IT vizija ir plėtra patikėta R. Ryliškiui

2019 m. balandžio 9 d.

Pagrindinių Lietuvos registrų ir valstybinės reikšmės informacinių sistemų valdymas, technologinis jų vystymas, tobulinimas ir priežiūra patikėta ilgametę patirtį nacionalinėse ir tarptautinėse kompanijose sukaupusiam Rolandui Ryliškiui. Nuo balandžio 9 d. jis pradėjo dirbti Registrų centro Informacinių technologijų centro direktoriumi.

"Registrų centro valdomi kritiškai svarbūs IT ištekliai yra ne tik didžiulė atsakomybė, bet kartu ir galimybės juos tobulinti, kad sukurti IT sprendimai ir jų pagrindu teikiamos paslaugos atitiktų valstybės keliamus lūkesčius ir gyventojų poreikius", - sako R. Ryliškis.

Anot jo, vadovauti vienos svarbiausių valstybės valdomų įmonių IT padaliniui yra nemažas iššūkis dar ir dėl to, kad dėl darbuotojų bei technologinių sprendimų nuolat reikia konkuruoti su privačiu sektoriumi.

"Turime siekti, kad valstybės IT sektorius eitų koja kojon su privačiu sektoriumi. Reikės įdėti nemažai pastangų, kad galėtume pritraukti ir išlaikyti kompetentingus specialistus, suformuoti stiprią komandą ir kilstelėti bendrą kokybės lygį", - sako naujasis Registrų centro IT centro vadovas.

Registrų centras šiuo metu prižiūri 11 registrų ir apie 20 valstybinės reikšmės informacinių sistemų. Jų palaikymui, priežiūrai ir vystymui kasmet skiriama po kelis milijonus eurų.

Pastaruoju metu R. Ryliškis dirbo Lietuvos radijo ir televizijos centre, kur ėjo Technologijų departamento direktoriaus pareigas, buvo atsakingas už strateginę technologijų ir paslaugų plėtrą ir priežiūrą. Savo karjerą telekomunikacijų inžinieriaus ir verslo administravimo išsilavinimą turintis R. Ryliškis pradėjo tuometiniame Lietuvos telekome, vėliau ilgus metus užėmė pareigas telekomunikacijų bendrovėje "Omnitel" (dabar "Telia Lietuva"), turi įgijęs tarptautinio darbo patirties Skandinavijos telekomunikacijų grupėje "Telia Sonera" (dabar "Telia Company").

Tai jau trečias naujas aukščiausio lygio vadovas Registrų centre. Praėjusią savaitę darbą įmonėje pradėjo strateginio vystymo direktorius Adrijus Jusas, o kiek anksčiau vadovų komandą papildė ilgametis įmonės darbuotojas, naujasis registrų tvarkymo direktorius Kazys Maksvytis.

Nuo kovo 1 dienos įsigaliojo naujoji Registrų centro organizacijos struktūra, leidusi išgryninti įmonėje vykstančius procesus ir aiškiai sudėliojusi atsakomybės sritis. Pagal naująją struktūrą už pagrindines įmonės veiklos sritis bus atsakingi 6 tiesiogiai įmonės generaliniam direktoriui pavaldūs direktoriai.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai

Mindaugas Samkus

Tel. (8 5) 268 8366

Mob. (8 605) 69 286

El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt