Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Finansinės ataskaitos šiemet teikiamos sparčiau

2019 m. kovo 14 d.

Iki metinių finansinių ataskaitų už praėjusius metus pateikimo termino likus mažiau nei trims mėnesiams, pastebima, kad šiemet juridiniai asmenys savo pareigą atlieka pavyzdingiau. Šiemet, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu metu, nelaukdami paskutiniųjų dienų ataskaitas jau pateikė ketvirtadaliu daugiau įmonių, asociacijų ir viešųjų įstaigų.

Per du pirmuosius šių metų mėnesius Registrų centrui pateikta beveik 4,7 tūkst. metinių finansinių ataskaitų už 2018 metus. Praėjusiais metais per analogišką laikotarpį sulaukta beveik 3,7 tūkst. finansinės atskaitomybės dokumentų.

Pastebima, kad šiemet į pareigą atidžiau žiūri asociacijos ir viešosios įstaigos, kurioms yra aktualu laiku pateikti finansines ataskaitas norint išlaikyti paramos gavėjo statusą. Šiemet savo finansines ataskaitas už praėjusius metus yra pateikusios daugiau kaip 500 asociacijų ir apie 250 viešųjų įstaigų. Pernai analogišku laikotarpiu tai buvo padariusios 320 asociacijų ir beveik 200 viešųjų įstaigų.

Laiku metinių finansinių ataskaitų už 2018 metus nepateiksiantys labdaros ir paramos fondai, asociacijos ir viešosios įstaigos rizikuoja prarasti paramos gavėjo statusą. Paramos gavėjo statuso netekimo procedūrą galima pradėti tuo atveju, jei paramos gavėjas per 30 dienų nuo metinės finansinės atskaitomybės patvirtinimo momento nepateikė Juridinių asmenų registrui metinių finansinių ataskaitų rinkinio ir metinio pranešimo ar veiklos ataskaitos ir to nepadarė per 2 mėn. nuo įspėjimo apie šį pažeidimą.

Už 2017 metų finansinių ataskaitų nepateikimą laiku paramos gavėjo statusas panaikintas beveik 2 tūkst. labdaros ir paramos fondų, asociacijų ar viešųjų įstaigų.

Šiemet tradiciškai aktyviausiai finansines ataskaitas teikia uždarosios akcinės bendrovės - už 2018 metus jau atsiskaitė daugiau kaip 3 tūkst. šios teisinės formos juridinių asmenų (pernai pateikta apie 2,6 tūkst.).

Už 2017 metus Registrų centrui buvo pateikta beveik 90 tūkst. finansinių ataskaitų, didžiąją jų dalį (apie 66 tūkst.) sudarė uždarųjų akcinių bendrovių pateiktos ataskaitos. Prievolę pateikti metines finansines ataskaitas už 2017 metus turėjo apie 180 tūkst. įvairių teisinių formų juridinių asmenų, tačiau apie 30 tūkst. juridinių asmenų yra laikomi neveiksniais, kelis metus iš eilės neteikiančiais jokių dokumentų Registrų centrui.

Pildyti ir teikti finansines ataskaitas juridinio asmens vadovas ar įgaliotas asmuo gali prisijungęs prie Registrų centro elektroninių paslaugų sistemos. Daugiau informacijos apie finansinių ataskaitų elektroninių rinkinių pildymą ir teikimą galima rasti Registrų centro interneto svetainėje.

Primename, kad juridiniai asmenys, kurių finansiniai metai sutampa su kalendoriniais metais, metines finansines ataskaitas Registrų centrui turi pateikti kasmet ne vėliau kaip iki gegužės 31 d. Už metinių finansinių ataskaitų rinkinio nepateikimą numatyta administracinė atsakomybė. Ji taikoma juridinio asmens vadovui - už šį pažeidimą skiriamų baudų dydis svyruoja nuo 200 iki 3 000 eurų.

 

Papildoma informacija:

Prievolė juridiniams asmenims teikti JAR metinių finansinių ataskaitų rinkinius atsirado 2004 metais. Nuo 2010 metų finansinės ataskaitos teikiamos tik elektronine forma.

Metinių finansinių ataskaitų rinkinius turi teikti akcinės, uždarosios akcinės, kooperatinės, žemės ūkio bendrovės, valstybės ir savivaldybių įmonės, mažosios bendrijos, labdaros ir paramos fondai, asociacijos, viešosios įstaigos ir kitų teisinių formų juridiniai asmenys.


Kontaktinis asmuo

Atstovas spaudai

Mindaugas Samkus

Tel. (8 5) 268 8366

Mob. (8 605) 69 286

El. p. Mindaugas.Samkus@registrucentras.lt