Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Nuo šiandien individualias įmones galima įsteigti internetu

2010 m. sausio 28 d.

Valstybės įmonė Registrų centras ir Teisingumo ministerija pristatė nuo šios dienos teikiamą paslaugą - individualių įmonių registravimą internetu.

Naujoji paslauga suteikia galimybę individualią įmonę įsteigti ir įregistruoti Juridinių asmenų registre visas procedūras atliekant internetu. Steigėjui reikiamus elektroninius dokumentus ir prašymus automatiškai sugeneruoja pati informacinė sistema. Įmonės nuostatus ir kitus dokumentus bei prašymus savininkas pasirašo kvalifikuotu elektroniniu sertifikatu (el. parašu), platinamu Registrų centro padaliniuose.

Nuo šiandien internetu taip pat galima iš anksto rezervuoti būsimos įmonės pavadinimą. Pastaroji paslauga teikiama ne tik individualių įmonių, bet ir visų kitų formų juridinių asmenų steigėjams.

Individualių įmonių steigimo ir registravimo internetu paslauga sukurta Teisingumo ministerijos iniciatyva. Tai yra pirmasis žingsnis įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą Juridinių asmenų registravimo elektroninės paslaugos (JAREP) sukūrimo projektą.

"Individualių įmonių steigimo proceso elektronizavimas - tik pradžia", - pažymi teisingumo ministras Remigijus Šimašius. - "Iki šių metų pabaigos bus elektronizuotas uždarųjų akcinių bendrovių steigimas, taip pat bus sudaryta galimybė internetu pakeisti jau įregistruotus duomenis, palaipsniui pereinant prie pilno visų su juridinių asmenų registravimu susijusių paslaugų elektronizavimo. Įmonių steigėjams nebereikės su dokumentais keliauti į Registrų centrą ar pas notarą, o tai leis sutaupyti mažiausiai 500 Lt", - pabrėžia R.Šimašius.

Įmonės pavadinimo rezervavimo ir individualių įmonių steigimo bei registravimo internetu paslaugos nuo šios dienos 7:30 val. teikiamos Registrų centro klientų savitarnos sistemos naudotojams adresu www.registrucentras.lt/savitarna/.


INFORMACINĖ TARNYBA
tel. (8 5) 268 8262, "Omnitel" ir "Bitė" klientams - 1637
Darbo laikas: I-IV 8:00-17:00, V 8:00-15:45 val.