Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Finansinės veiklos rezultatus nuslėpė 7 tūkst. įmonių

2009 m. rugsėjo 3 d.

Valstybės įmonė Registrų centras sudarė "juodąjį sąrašą", į kurį pateko 7 tūkst. įmonių, iki šiol nepateikusių Juridinių asmenų registro tvarkytojui praėjusių metų metinės finansinės atskaitomybės dokumentų. Finansinės veiklos rezultatus nuslėpusių įmonių sąrašas perduotas Registrų centro filialams, o šie įgalioti surašyti įstatymą pažeidusių įmonių vadovams administracinių teisės pažeidimų protokolus. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą laiku finansinės atskaitomybės nepateikusios įmonės vadovui skiriama nuo 1 tūkst. iki 10 tūkst. litų administracinė nuobauda.

"Juodasis sąrašas" artimiausiu metu taip pat bus perduotas Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Finansų ministerijos. Nuo praėjusių metų Valstybinė mokesčių inspekcija pati nebepriima finansinės atskaitomybės dokumentų, o reikiamus įmonių finansinės veiklos duomenis gauna iš Registrų centro. Ateinančią savaitę inspekcijos ir Registrų centro atstovai tarsis, kokių papildomų poveikio priemonių reikėtų imtis už finansinės veiklos rezultatų slėpimą.

Pernai tuo pačiu laiku sudarytas finansinės atskaitomybės nedeklaravusių įmonių "juodasis sąrašas" buvo ilgesnis - į jį pateko daugiau nei 8 tūkst. įmonių. Tąkart masinio baudų skyrimo pavyko išvengti įsikišus žiniasklaidai, asocijuotoms verslo struktūroms ir Teisingumo ministerijai. Teisingumo ministro nurodymu prasižengusioms įmonėms buvo skirtas vieno mėnesio trukmės pereinamasis laikotarpis, per kurį vėluojantys verslininkai privalėjo deklaruoti savo finansinės veiklos rezultatus. Galiausiai už metinės finansinės atskaitomybės nepateikimą administracinių teisės pažeidimų protokolai buvo surašyti kiek daugiau nei šimtui vadovų.

Šiemet finansinės atskaitomybės nedeklaravusių įmonių vadovams jokių išlygų nenumatoma.

Papildoma informacija

Šiemet 2008 m. finansinę atskaitomybę jau deklaravo 35 tūkst. įmonių.

Pagal galiojančius teisės aktus praėjusių metų finansinės atskaitomybės dokumentai turi būti parengti ir patvirtinti visuotiniame susirinkime per keturis mėnesius nuo finansinių metų pabaigos ir per mėnesį nuo patvirtinimo pateikti Juridinių asmenų registro tvarkytojui - valstybės įmonei Registrų centrui.

Metinę finansinę atskaitomybę teikia akcinės ir uždarosios akcinės bendrovės, kooperatyvai ir žemės ūkio bendrovės, valstybės ir savivaldybių įmonės, užsienio juridinio asmens atstovybės ir filialai, Europos bendrovės ir Europos ekonominių interesų grupės. Finansinę atskaitomybę taip pat gali teikti individualios įmonės, tikrosios ir komanditinės ūkinės bendrijos, jei tai numatyta jų steigimo dokumentuose.


INFORMACINĖ TARNYBA
tel. (8 5) 268 8262, "Omnitel" ir "Bitė" klientams - 1637
Darbo laikas: I-IV 8:00-17:00, V 8:00-15:45 val.