Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Nuo lapkričio - privaloma baigtų statinių registracija

2015 m. birželio 23 d.

Šių metų lapkričio mėnesį įsigalios teisės aktų pakeitimai, numatantys, jog privalomai registruojami tik užbaigti statiniai, o nebaigtų ar rekonstruojamų statinių duomenys Nekilnojamojo turto registre turės būti nuolat atnaujinami.

Šiais pakeitimais siekiama kontroliuoti pastatytų pastatų registravimą Nekilnojamojo turto registre ir išspręsti problemas, susijusias su neregistruoto turto apmokestinimo.

Naujienų agentūra BNS informuoja, jog įsigaliojus šiems teisės aktų pakeitimams statiniai Nekilnojamojo turto registre turės būti įregistruoti ne vėliau kaip per 3 mėnesius gavus statybos užbaigimo aktą  ar patvirtinus deklaraciją apie statybos užbaigimą.

Ne vėliau kaip per 3 metus nuo statybos pradžios įregistruoti Nekilnojamojo turto registre bus privaloma ir nebaigtus statyti ar rekonstruoti statinius. Kadastriniai duomenys apie tokių statinių būklę turės būti įtraukti į Nekilnojamojo turto kadastrą ir atnaujinami bent kartą į 5 m. nuo statinio įregistravimo.

Savininkai, kurie iki šių metų lapkričio neįregistruos baigtų statyti ar pradėtų seniau nei prieš 3 metus ir nebaigtų statinių, turės tai padaryti iki 2016 m. lapkričio.