Vartotojas: Anonimas [prisijungti...]

  Registruotis vizitui Savitarna      Kontaktai      Neįgaliųjų versija      LT  |  EN
RC logotipas

Turtas ir apribojimai Juridiniai asmenys Adresai Gyventojai
 

Naujienos
pixel
pixel

Juridinių asmenų registre įdiegta galimybė internetu įgalioti asmenis tvarkyti įmonės, įstaigos ar organizacijos reikalus

2013 m. sausio 7 d.

Juridinių asmenų registrą tvarkanti valstybės įmonė Registrų centras juridinių asmenų vadovams suteikė galimybę internetu įgalioti savo pavaldinius ar kitus asmenis elektroniškai tvarkyti jų atstovaujamos įmonės, įstaigos ar organizacijos duomenis bei dokumentus. Vadovų įgalioti asmenys gali internetu rezervuoti naują atstovaujamo juridinio asmens pavadinimą, jį pakeisti, keisti juridinio asmens buveinę, skelbti viešus juridinio asmens pranešimus, teikti ar keisti kitus juridinio asmens duomenis bei dokumentus.
Įgaliojimą elektroniškai tvarkyti juridinio asmens duomenis įmonės, įstaigos ar organizacijos vadovas gali suteikti internetu Registrų centro klientų savitarnos svetainėje savo elektroniniu parašu patvirtindamas atitinkamą sprendimą. Elektroninio parašo neturintys vadovai (tarp jų - visi lietuviškoms įmonėms vadovaujantys užsieniečiai) atitinkamus įgaliojimus kitiems asmenims gali suteikti Registrų centrui pateikę rašytinį dokumentą.
Registrų centro atstovai konstatuoja, kad vis daugiau juridinių asmenų duomenų ir dokumentų Juridinių asmenų registre tvarkoma internetu, nesilankant Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose. Pavyzdžiui, praėjusiais 2012-ais metais Registrų centrui internetu buvo pateikti 52.152 įmonių finansinių ataskaitų rinkiniai, įregistruotos 7.309 naujos įmonės ir organizacijos, rezervuoti (laikinai įtraukti į Juridinių asmenų registrą) 8.196 juridinių asmenų pavadinimai ir atlikti 296 įmonių duomenų pakeitimai. Prognozuojama, kad ilgainiui didžioji dalis Lietuvoje veikiančių įmonių, įstaigų ir organizacijų savo duomenis ir dokumentus Juridinių asmenų registre tvarkys internetu. Primename, kad pagal tipinius įstatus ar nuostatus veikiantiems juridiniams asmenims internetu teikiant ar keičiant savo duomenis Juridinių asmenų registre nereikia lankytis notaro biure atlikti dokumentų teisinės patikros.